Министар унутрашњих послова Унско-санског кантона (УСК) Нермин Кљајић потвдио је да је шест миграната предато Служби за послове са странцима БиХ ради поступка депортације.

– То нису једине особе које ћемо депортовати, јер још пратимо ситуацију и прикупљамо информације. У међусобној тучи у и око привременог центра учествовало је сигурно стотинак миграната – навео је Кљајић.

Он је додао да је тренутно ситуација под контролом, иако је педесетак миграната још увек ван кампа и крију се по напуштеним објектима.

Код прихватног центра су распоређени и припадници Јединице за подршку МУП-а УСК.

У међусобним физичким сукобима миграната смештених у кампу “Мирал” и у нападу на полицију лакше су повређена три полицајца и десет миграната.

– Оштећено је и једно полицијско возило, а ухапшено је 20 страних држављана – навео је Кљајић.

Нападу на полицију претходили су међусобни физички сукоби у прихватном центру и околним градским улицама.

Из МУП УСК-а је саопштено да је тридесетак миграната кренуло на припаднике полиције који су покушавали да спрече даље међусобне сукобе миграната у кампу и ставити ситуацију под контролу.

– Полицијски службеници су том приликом морали да испале и хице упозорења у ваздух, јер је на њих бацано камење и метални предмети – истакли су из МУП УСК-а.

У прихватном центру у Великој Кладуши тренутно борави више од 600 миграната и избеглица, а ово је други инцидент у само неколико дана.

Кантонални министар унутрашњих послова Нермин Кљајић поновио је да полиција овог кантона нема могућност да контролише ситуацију на неколико локација у Бихаћу, Цазину и Великој Кладуши.

Он је рекао да сви мигранти на подручју тог кантона треба да буду измештени на једну локацију, која би била под потпуном контролом Службе за послове са странцима БиХ, међународних организација и полицијских агенција.

loading...

Оставите одговор