ТРИ месеца је остало до почетка Аустралијан опена, грен слема који је Новаку Ђоковићу некада био омиљен, а сада је постао ноћна мора.

Увелико се води хајка о Србину и томе да ли ће моћи да уђе у Мелбурн. Очекивало се да ће Аустралија и раније поништити трогодишњу забрану издавања визе Србину (аутоматски успостављена након депортације ове године), али се то још увек није десило.

Опозиција у Аустралији инсистира да Ђоковићу не би требало дозволити да се такмичи (исти политичари који су почетком године били на власти), а неизвесност око читаве ситуације и даље траје.

Све ово је подсетило коментатора и новинара из Велике Биртаније, Џејмса Мелвила, на сва дешавања током прошле две године и малтретирања српског тенисера. Мелвил је цитирао Новака још из давно обљављеног интервјуа на ББЦ-у.

– Зато што су принципи и одлуке у вези мог тела много битније од било које титуле – написао је Мелвил, а онда је прокоментарисао:

– И због ових речи је дискриминисан и оцрњен. Живимо у једном наопаком свету – закључио је Мелвил.

Српски тенисер ће до краја године играти на мастерсу у Паризу (29. октобар – 6. новембар), а затим и на Завршном мастерсу у Торину од 14. до 20. новембра. А онда са почетком 2023. године креће неизвесност звана Аустралијан опен, а сигурно је да Ђоковић неће ни путовати уколико му не буде укинута забрана и буде гарантовано да ће моћи да се такмичи.

Оставите Коментар