КК Црвена Звезда не долази у Подгорицу, одлучено је данас, сазнаје ИН4С.

Због погоршања безбедносне ситуације, али и због непостојања јасних гаранција за сигурност играча и стручног тима КК Црвена Звезда, уз то, процене су да би режим искористио ову уткамицу за даљу радикализацију прилика, управа београдсог клуба је одлучила да не дође у Подгорицу.

Безбедносно-информативна агенција (БИА) проценила је да гостовање КК Црвене Звезде у Подгорици представља реални безбедносни ризик и да сва расположива сазнања указују на могућност угрожавања безбедности играча, стручног штаба и симпатизера Звезде.

Кошаркаши Црвене звезде напустили су авион непосредно пред полетање и нису отпутовали у Подгорицу на меч 13. кола АБА лиге против Будућности.

Они су то урадили након што је из БИА стигло обавештење да им безбедност може бити угрожена у Подгорици и зато су напустили авион непосредно пред полетање за главни град Црне Горе.

Како ИН4С сазнаје, директор полиције Веселин Вељовић гарантовао је безбедност стручном штабу и кошаркашима Црвене Звезде.

Након изузетно бурне финалне серије плеј офа АБА лиге која је одиграна у априлу 2019. године између екипа Црвене звезде и Будућности, жеља свих у кошаркашком региону била је, а то је договорено и на Скупштинама АБА лиге током лета је да се тензије потпуно спусте и да у првом плану буде кошарка.

Међутим, по свему судећи, КК Будућност није била заинтересована да се тензије спусте. Како је ИН4С јуче објавио, КК Црвена Звезда је тражила одлагање меча, који је предвиђен за сутра вече, услед узавреле атомсфере у Црној Гори, након усвајања Закона о слободи вероисповести. Међутим, КК Будућност је такав предлог одбила, иако и сама свесна атмосфере и ситуације у којој се могу наћи кошаркаши Црвене звезде.

С тим у вези, Будућност је и најавила да карата у слободној продаји неће бити, да би све протекло мирно. Поставља се питање, зашто КК Будућност одбија одлагање.

КК Будућност је одбила захтев уз образложење да су они предузели све мере безбедности, неопходне да се одигра меч. Уважавајући досадашње искуство, то значи да ће сви, најчешће режирани инциденти бити унапред приписани гостујућој екипи. У конкретном случају – Црвеној Звезди.

Са друге стране, не треба занемарити ни жељу режима да ову утакмицу искористи као својеврстан “одговор” на општенародно незадовољство поводом усвојеног Закона о отимању имовине СПЦ у Црној Гори. Јавност је упозната да је терен у “Морачи” идеална позорница за такав режимски перформанс.

Подсетимо, да је у Морачи већ виђен „линч“ кошаркаша Звезде, као и на то то да је син Зорана Лазовића директно учествовао у пребијању навијача Звезде, док је син Мевлудина Нухоџића вређао и нападао играче београдског клуба.

Наравно, нема ниједне правне санкције за ово дивљање “синова режима”.

Лазовић је син помоћника директора Управе полиције Зорана Лазовића, а Нухоџић син министра Унутрашњих послова Мевлудина Нухоџића.

Марко Лазовић, службеник Сектора криминалистичке полиције, тукао је те ноћи навијача “Црвене звезде”, а Нухоџић се залетао ка играчима “Црвене звезде” приликом уласка у дворану, уочи загревања за меч. На снимцима који су се проширили друштвеним мрежама види се како млађи Нухоџић улази на терен, вероватно из првог или другог реда седишта, који су тик уз паркет, и као да пљује гостујуће играче. Он је саопштио да то није радио.

Leave a Reply