Велика прашина и бура дигла се због инсистирања “Делија” да Фудбалски савез Србије додели Црвеној Звезди титула из 46’ године.

Први су саопштењем, под насловом “Војводина је Србија – или делије мисле другчије?!” реаговали навијачи Војводине који су указали на знатно веће последице које носи ова одлука.

“После 73 године, неко се сетио да титулу додели црвеном близанцу?! Са којим циљем? Да би се преурањеним пришивањем треће звездице увеличала прослава формирања навијачке групе делије?! Да ли те тзв. Српске патриоте, којима ништа није свето, па ни отаџбина Србија (у коју се декларативно куну) схватају да се овим чином тачно на стогодишњицу присаједињења, одричу Српског Војводства и генерација Срба који су се деценијама борили за то присаједињење…” стоји у саопштењу које су потписали “Уједињени навијачи фк Војводина”.

Они такође додају да навијачи Војводине који баштине традицију Српског јединства, најоштрије осуђују овакве манипулације историјским чињеницама и одрицање дела свог народа и територије, зарад једне бесмислене звездице од стране делија и представника фудбалског клуба Војводина који су за такву одлуку гласали.

Leave a Reply