Једном од највећих ратних профитера и финансијеру злочиначке ОВК, Беџету Пацолију, забрањен је долазак у Нови Пазар где је на позив сепаратисте Угљанина требало да присуствује свечаној седници Бошњачког националног већа.

Фото: profimedia.rs
Фото: profimedia.rs

У својој одлуци о забрани доласка српске власти навеле су следеће:

„Уважавајући мандат УНМИК-а и Привремени уставни оквир за КиМ Косово нема министарство спољних послова, па је самим тим немогуће да се Беџету Пацолију омогући долазак у Нови Пазар на основу бриселског споразума о посетама званичника“.

После дугог низа година дочекали смо да се и званични Београд коначно позове на једини релевантан и обавезујући акт када је у питању КиМ – Резолуцију 1244.

Нека ово не буде само један изузетак и усамљени пример већ правило и путоказ за убудуће; нека се овакав приступ од сада користи и у свим будућим преговорима у вези питања јужне српске покрајине.

Кључ је у јасном дефинисању приоритета, а највећи приоритет мора да буде очување територијалног интегритета. Зато нека се увек и свуда примат даје Резолуцији 1244, а не антиуставним бриселским споразумима.

Збогом Беџете, збогом сецесионисто!

Није ти место у Новом Пазару нити на српском Косову.

Место ти је у затвору.

Данијел Игрец

Извор: patriot.rs

--