Након његових репортажа, сви смо жељели да будемо војници. Више је урадио за војну авијацију од Топ Гана! Можда смо, ми дјечаци, због њега похитали и у ратове деведесетих, да испробамо све те трикове које је открио од Авганистана, Бејрута, Чеченије, Вест Поинта до НАТО база које су новинарима Источног лагера били Забрањени град.

Мислило се да је његов “пребјег“ 91. епизода из Бондове обавјештајне скаске која ће се сама отпетљати и открити у будућем балканском ратном хаосу. Ипак, сљедеће деценије су само потврдиле да је Син официра Југословенске војске у отаџбини био Краљев Војник до балчака, и дубље!

Његовим венама је текла крв свих јужнословенских варијација и могао се окренути и отићи било гдје, као свој на своме. Отишао је за историјском Истином коју је знао као мало ко. Није никада багателизовао Српско питање, доводио у питање Част и Достојанство Српског Војника, жртву српског сељака и цивила, Хуманизам и Жртву Војски Источног Православља.

Ако је већ морао да оде, морамо рећи да одлази на најприкладнији начин, како је и дисао, као покошени Пансловенски Војник: Тијелом у Србији, Душом у Русији, под непокорном Тробојком!

Збогом незаборвном дјечаку у маскирној униформи!

Када смо говорили Војник, мислили смо Мирослав Лазански! Изгледао је као човјек који је “испунио своју Судбину“!

Божидар Ровчанин

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар