Пропали председнички кандидат на недавно одржаним изборима и пензионисани хрватски генерал Здравко Понош изјавио је да ради на окупљању људи од којих зависи да ли ће основати странку, покрет, или нешто друго, као и да би то могло да се деси до лета.

Због намере Здравка Поноша да направи сопствену партију завладала је незапамћена паника у све малобројнијим редовима тзв. жуте опозиције окупљене око бивших истакнутих функционера криминогене и злочиначке Демократске странке. Драган Ђилас, Вук Јеремић па и свргнути жути диктатор Борис Тадић са стрепњом су примили ову вест, јер ионако бедан рејтинг који имају код грађана Србије сада ће морати да деле са повампиреним жутим колегом Поношем, који је годинама практично био политички мртвац.

– Шта год да радим, то мора да буде тимска ствар. Не пада ми на памет да правим нешто што је типично српска, лидерска ствар, а странке су најчешће такве – рекао је Понош.

Истакао је да би волео да то буде екипа која би могла да поведе и странку, иако је то теже и комплексније од покрета.

– За сада разговарам са људима са којима бих радо радио. Ти разговори иду добро, требаће нам неко време – казао је он.

Навео је да ће профил будуће странке или покрета, односно да ли ће бити настројени лево, или десно, зависити од људи које окупи.

– Угрубо, ја бих волео да то буде политички центар – рекао је Понош.

Kоментаришући медијске наводе да о странци разговара са Савом Манојловићем, контроверзним владиком Григоријем, Владетом Јанковићем и Дејаном Бодирогом, Понош је рекао да са њима разговара о политици и размењује мишљења, али да их не види у организационим формама политичке странке.

Оставите Коментар