Поводом графита са порукама мржње које су осванули у Беранама, огласио се и Вучић Добрашиновић, председника месне заједнице Горње Заостро, некадашњег прослављеног репрезентативца боксерске репрезентације Југославије, вишеструког првака СФРЈ, победника балканских и медитеранских игара, угледног боксерског тренера, носиоца високих друштвених признања и награда.

Његову изјаву преносимо у целости.

„Мештани Горњег Заостра и сви позвани учесници јучерашњег скупа у нашем селу, осуђују исцртавање псовачких графита у насељу Талум у општини Беране. Очигледна је намера криминалаца и људи блиских режиму да ову срамоту покушају приписати појединцима који су се јуче окупили у Горњем Заостру, и сматрамо да је време када се владало на оваквој врсти подела за нама.

Основано сумњамо да се иза прљавих руку које су цртале ове псовке по Талуму, крију оне исте руке које су у последња два месеца више пута каменовале и моју кућу у насељу Талум, како бих помислио да иза тих напада стоје моје комшије Бошњаци. Са својом породицом живим двадесет пет година у овом насељу кога већински насељавају Бошњаци и са којима имам најљепше могуће односе, пуне пријатељског поштовања. Они који данас покушавају да моје комшије узнемире овим псовкама су у суштини исти они покварењаци који су у време председничких избора 1997. године посећивале и наше село Горње Заостро и објашњавали како се Мило Ђукановић првенствено ослања на равногорску идеологију, а да је Момир Булатовић стаљиниста.

Kасније смо сазнали да су те исте особе одлазиле у Рожаје, Плав, Гусиње и Петњицу и тамошњим становницима појашњавали да се Мило бори против српства и четника које предводи Момир Булатовић. Пошто је све то за нама верујемо да смо сви заједно много тога научили и да више нико од нас грађана нема право да буде наиван и подлегне прљавим порукама.

Сигурни смо да и ова најновија акција неће проћи код честитих људи у Беранама и Црној Гори.

Једини начин да Црна Гора има бољу будућност јесте да сви грађани стану као једно и да заједно радимо на обнови ове земље која припада свима нама, ма како се ми изјашњавали, као Срби, Бошњаци или Албанци.

Црна Гора припада свима нама, а не само појединцима из врха ДПС-а.

Зато и ову режимску акцију, која је у функцији завађања људи и нација, са гнушањем одбацујемо и осуђујемо, а оне провокатор који су ово осмислили и организовали, дубоко презиремо.

Leave a Reply