Ботови владике Григорија су се окомили на владику Кирила оптужујући га за нечасну улогу у Америци. Истина је да је владика Кирил био глас разума након што је тројац епископа(Максим, Лонгин, Добријевић) у Америци изменио Устав и име Српске цркве те је тако начинио један корак ка отцепљењу од СПЦ. Управо владика Кирил није желео својим потписом да озваничи овај црквени сепаратизам, те се тако показао као часан епископ и веран својој цркви.

Поред ове оптужбе за наводно нечасну улогу, чиме су доказали да раде за владику Григорија и Максима, ови ботови на твитеру су оптужили владику Кирила да има претензије на трон Св. Петра Цетињског и постане митополит црногорско-приморске епархије.

Епископе не поставља један владика, већ Сабор владика. Сасвим је сигурно да ће након покојног митрополита Амфилохија на чело епархије црногорско-приморске бити постављен епископ кога изабре Сабор СПЦ и који ће уједно бити по вољи народа у Црној Гори.

Срамно је што владику Кирила нападају Григоријеви ботови док га истовремено Милова полиција приводи због служења литургије. Нападају га и мрзе они који желе да направе поделу у Епископату.

--

Leave a Reply