Саопштење за јавност

Градски одбор Српске напредне странке у Шапцу захтева од градоначелника Небојше Зеленовића да престане да узнемирује грађане Шапца и Србије позивајући на грађанске сукобе. Kвалификације и најбруталније увреде које тренутни градоначелник Шапца упућује политичким неистомишљеницима одавно су прешле границе пристојности и онога што одговоран политичар може себи да дозволи.
Изјава да су у Србији на власти сирове силеџије и да је Александар Вучић њихов командант долази од човека који је насилнички упадао у полицијску станицу у Лучанима, који је разваљивао ограде испред Председништва, који је у друштву моторних тестера упадао у зграду РТС-а ломећи све пред собом, који је девастирао Београд ломећи саобраћајне знаке и ископавајући коцке на Тргу Републике.
Господине Зеленовићу, на основу свега овога јасно је да сте Ви највећи силеџија у Србији. Пошто немате политику нити конкретан план развоја државе, а најважније, немате подршку народа, остало Вам је да позивате на немире. Ви сте слабић и кукавица, јер нисте у стању да се као зрела особа суочите са свим малверзацијама које сте направили. Зато порука коју шаљете недвосмислено говори да уколико не останете на власти, у Србији ће бити сукоба.
ГО СНС у Шапцу тражи од државних органа да у складу са Законом реагују на овакво узнемиравање грађана Шапца и Србије, јер је јасно да се градоначелник Шапца у очајничкој жељи да скрене причу са својих лоповлука неће зауставити само на вербалним претњама. То што ми не страхујемо од бруталних претњи које нам свакодневно упућују Небојша Зеленовић и његови герилци, не значи да животи свих оних који мисле другачије од Зеленовића, Ђиласа, Јеремића и Обрадовића нису угрожени.

Изградња аутопута од Руме до Шапца, моста на Сави и брзе саобраћајнице Шабац- Лозница, је историјски тренутак:

На ово се чекало од краја Другог светског рата!

Kада погледамо у ретровизор од 2012. године, имамо шта да видимо. Све оно што претходна власт није урадила, урадио је Александар Вучић за ових седам година. Потписивање уговора за изградњу аутопута од Руме до Шапца, моста на реци Сави и брзе саобраћајнице од Шапца до Лознице, за Шабац је историјски тренутак, јер се на ово чека од краја Другог светског рата – рекао је др Бобан Бирманчевић, народни посланик и повереник ГО СНС у Шапцу.

На конференцији за новинаре која је одржана у просторијама странке у Шапцу, др Бирманчевић је нагласио да је то још један од доказа да је политика коју предводе Александар Вучић и СНС, политика резултата. Онима који су до 2012. године били на власти то не одговара и једино што им је остало мржња и претње смрћу председнику државе.

– То показује сву немоћ Драгана Ђиласа, Вука Јеремића, Бошка Обрадовића и Небојше Зеленовића. Њихове претње нису уплашиле ни председника Александра Вучића, ни чланове СНС, ни грађане, јер долазе од потплаћених и пропалих политичара без будућности – рекао је др Бирманчевић.

Др Александар Пајић, повереник ГО СНС у Шапцу позвао је државне органе да реагују на свакодневно узбуњивање грађана Шапца и Србије од стране градоначелника Небојше Зеленовића. Градоначелник Шапца је, како др Пајић наводи, од писања отворених писама променио тактику и сада узбуњује јавност говорећи да је Србија на ивици сукоба.

– Да ли у различитом мишљењу које ми имамо у односу на тренутну власт у Шапцу Небојша Зеленовић види ивицу сукоба? Ми то не видимо, нити мислимо да ишта од тога постоји. Ја још једном молим све оне који се озбиљно баве политиком, да такве изјаве и такве наговештаје избаце из свог вокабулара, зато што је то уношење немира код обичних грађана. Он покушава да каже да уколико не остане на власти да ће Србија бити у сукобу – рекао је др Пајић.

Радивој Мићић, повереник ГО СНС у Шапцу, истакао је да је потписивање споразума о изградњи аутопута Рума–Шабац и брзе саобраћајнице Шабац–Лозница, радосна вест за све грађане овог дела Србије. Kако је нагласио, овај чин представља наставак развојне политике која је започела пре седам година доласком на власт Александра Вучића и СНС.

– Пројекат у који ће бити уложено нешто испод 500 милиона евра, заправо је наставак и почетак новог инвестиционог циклуса који је најављен, а у који ће држава уложити око четири милијарде евра у наредном периоду. Управо ови резултати излуђују политичке противнике до те мере да смо сведоци да говор мржње долази до тог степена да се прижељкује смрт председника републике. Видели сте хистерију која је настала након погоршања здравственог стања председника Вучића, видели сте злурадост одређених кругова. Нас не изненађује став који имају неки грађани Хрватске, али нас изненађује да постоје људи у Србији који могу тако говорити о легално изабраном председнику, без обзира да ли су гласали за њега или нису – рекао је Мићић.

Оставите Коментар