Високи функционер Јединствене Русије и Путинов најближи сарадник Сергеј Железњак, оценио је коментаришући потписивање протокола о приступању Црне Горе у НАТО, да је Вашингтон постао политички заштитник репресије и криминала власти у Подгорици!

Информер

– Вашингтон се отворено понео као политички заштитник репресије и криминала у власти Црне Горе, која флагрантно крши право и слободу грађана, фалсификујући резултате избора и присиљавајући земљу на чланство у НАТО, надајући се да ће избећи одговорност пред властитим народом под заштитиом страних бајонета – рекао је Железњак.

– Недавна открића Демократског фронта уверљиво потврђују дубоку криминализацију у власти Црне Горе, недостатак објективне истраге и правде у земљи, ругање људским правима и цивилном друштву. Јавна је тајна да је такозвани државни удар на изборни дан у Црној Гори заснован на сведочењу убице и војног разбојника и војног дезертера кога тражи Интерпол – навео је Железњак и додао:

– Свесно знајући ову информацију и склапајући договор са овим човеком, власти у Црној Гори постале су саучесник у међународном криминалу. Истовремено, други кључни сведок, Велимировић, два пута је порекао његово сведочење, што је према њему ‘направљено од стране истажних власти и дато под притиском’. Стога, лажи и антируска хистерија која је запад објавио британском Телеграфу и другим медијима је бучна потврда непријатне информације да Црна Гора своје обавештајне службе ставља под надзор кустоса из САД и њихових агената у другим земљама – констатовао је Железнак.

Он је оценио да ће игнорисање захтева грађана Црне Горе да се одржи референдум значити нову рунду друштвено-политичких сукоба у Црној Гори.

– Глувоћа на глас народа, покушаји да се ућутка постојећи проблем или да се симулира дијалог са друштвом само ће погоршати ситуацију. Данас, легитимитет већине законодавних и извршних органа Црне Горе изазива неповерење и сумњу у легитимност избора 16. октобра 2016. – нагласио је Железнак.

– Сигуран сам да је будућност Црне Горе и изгледи за његово учешће у војним блоковима или очување неутралности не треба да зависи од репресије и интрига црногорских власти, да не треба да зависе од ћутања на Западу и фикције о државном удару, да не треба да зависе од америчких јастребова и балканских нарко-картела, већ од грађана једне суверене земље – оценио је Железњак.

Према његовим речима, кратковиде и опасне одлуке руководства САД само ће ојачати разумевање Русије и значаја њених односа са патриотским снагама у Црној Гори и на Балкану.

– Само заједничким напорима можемо се ефикасно одупрети покушајима анексије и окупације балканских суверених земаља од стране НАТО и наставити братске везе Русије са балканским народима – закључио је Железњак.

Извор: informer.rs

--