ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић присуствовао је састанку на ком су представљени резултати анализе стања, оперативних и функционалних способности Војске Србије за 2022. годину.

У свом обраћању након састанка открио је када планира расписати конкурс за пријем у специјалне јединице Војске Србије.- Ишли смо са повећањем примања. Ја ћу на Дан државности расписати конкурс за пријем у специјалне јединице. Биће додатно снажење наших специјалних јединица. Минимална, основна плата биће преко 200.000 динара. Желимо да подстакнемо људе да се пријаве у специјалне јединице – казао је председник.

– Мораћемо много више да се усредсредимо и определимо на добијање нових средстава из одбрамбене индустрије Србије – рекао је Вучић.Вучић је додао да ћемо имати Н1, Н2 и Н3, где ће плата ићи са свим бонусима и преко 300.000 динара.– Радимо даље, сагледали смо снагу свих других, али и своју снагу – закључио је председник.

После председника, обратио се присутнима и министар одбране Милош Вучевић.- Наша држава је врло јасна, забрањено је учешће у свим сукобима. Ми бисмо желели смањивање тензија свуда, па и у Украјини – истакао је министар.

– Република Србија ће наставити интензивно да улаже у одбрамбени систем. Ми смо војно неутрална држава и не мења се позиција Србије – казао је министар.

Оставите Коментар