Новинар данске телевизије K2 рекао је пре неколико дана да би Србију требало избацити са Европског првества јер је наводно имала заражену рукометашицу у својим редовима. Након велике победе над Холандијом (29:25), поменута телевизија је затражила изјаву од Kристине Лишчевић и добила је чисту лекцију из патриотизма.

  • Да будем потпуно искрена, била сам врло љута и врло разочарана. Знам да људи виде Србе као народ који вара, ради лоше ствари. Али, Србија никада неће варати када је у питању здравље. И зато, као друго, хвала Бенту, јер нам је дао веома, веома, веома велики мотив за данашњу утакмицу. Јер, када неко прича о нашој земљи на тако ружан начин, ми онда апсолутно дајемо „милион одсто“ себе да покажемо да то није тачно и да нисмо такви каквим нас људи представљају. Ми смо нормалне особе, које воле рукомет и желимо да представљамо нашу земљу на најбољи могући начин – потекло је као бујица из Kристине Лишчевић, а онда је поентирала:
  • Имала је и Румунија позитивне на корону, па јој је дозвољено да игра. Мислим да смо имале сво право да останемо на турниру. Урадиле смо много тестова, само ја сам имала пет негативних заредом. Зашто онда не бих имала право да играм – упитала је наша рукометашица.

Подсетимо, Србија од 16.00 игра меч другог кола против селекције Мађарске, а евентуална победа значила би пролазак даље.

Оставите Коментар