„Сергеј Трифуновић ме је мољакао да се сретне са Александром Вучићем како би му помогао да 1999, док је НАТО бомбардовао Србију, оде из земље“, испричао је Жељко Митровић, власник телевизије Пинк.

Говорећи о дешавањима током бомбардовања, Митровић је испричао: 

– Сергеј је био мој пријатељ, дружили смо се и излазили, долазио је код мене кући на журке и ја сам један од одговорних који је њега упознао са Вучићем. То је било тачно пре 19 година, у време бомбардовања. Тада сам био поприлично ангажован око одбране београдских мостова, правио сам концерте који су, како се на крају испоставило, спречили бомбардовање мостова. Зато сам био поприлично заузет – сетио се Митровић.

КАО СТЕНИЦА

Гостујући у јутарњем програму телевизије Пинк, Митровић је навео да се Сергеј надао да ће му Вучић, који је у то време био министар информисања, помоћи да се склони из земље.

– Тих дана сваки дан ме је звао и молио ме да му нађем начин да изађе из земље, да збрише одавде. Плашио се мобилизације и само је тражио начин да оде из земље. Покушавао сам да му помогнем и, како је за то био задужен Вучић, који је био министар информисања, позвао сам га и замолио за Сергеја, да га пусти да иде јер не могу да слушам плакање сваки дан. Али Вучић нас је отресао, није хтео ни да чује – рекао је Митровић.

Власник телевизије Пинк истиче да је непрестано звао Вучића.

– Био сам упоран јер ме је Сергеј притискао сваки дан и на крају је Вучић прихватио да дођемо код њега. Отишли смо и после силног плакања, Вучић му је одобрио да оде. Антагонизам се развио већ тада, од тада постоји блага нетрпељивост, која је после само кулминирала, лични анимозитет између Сергеја и Вучића. У то време је Сергеј био нормалан момак, дружили смо се. Шта се у међувремену десило са њим, немам појма – закључио је Митровић.

СВЕ ЈЕ ТАЧНО

Да су Митровићеви наводи апсолутно истинисти, потврдио је и Сергеј Трифуновић, који је на питање Српског телеграфа да прокоментарише наводе власника телевизије Пинк рекао:

– Па причао сам већ о томе. Прегледајте мало материјал по Јутјубу – написао је Трифуновић.

Наиме, Трифуновић је пре неколико месеци испричао да му је Вучић помогао да оде из земље. Како је навео у разговору за београдске медије, помоћ коју је добио од Вучића био је разлог што председника Србије није критиковао претходних година.


Ивана Жигић