Репрезентације Србије у баскету коју чине Душан Домовић-Булут, Марко Ждеро, Дејан Мајсторовић и Марко Савић, освојили трофеј првака Европе пошто су у финалу савладали екипу Летоније са 19:18!

Србија је одлично кренула на овом мечу и повела са 3:0. Мајсторовић је погодио за три поена, да би затим Домовић одличним улазом положио лопту… Наставила је Србија са убедљивом у игром у финалу, пошто су на шест минута до краја имали предност од 8:2. Летоније је успела да ухвати прикључак и дође на минус два, али је Домовић са две тројке враћао Србију на четири, односно шест поена разлика.

Ипак и поред добре игре српских играча Летонци су успели да се потпуно врате у овај меч. На два минута до краја резултат је био 12:12. Стрпљивом игром Србија је успела да поново поведе у овом дуелу и у финиш уђе са предношћу од 17:12. На самом крају Летонци су кренули на све и ништа и на 45 секунди до краја дошли до 18:18. Уз много среће, али добром одбраном, Србија је на крају славила са 19:18 и тако објединила све трофеје!