Талибани су наводно запалили жену због „лошег кувања“, док се друге жене у Авганистану крију и наводно су присиљене на сексуално ропство.

  • Присиљавају људе да им дају храну и да им скувају храну. Жена је запаљена јер је оптужена за лоше кување за талибанске борце – рекла је активисткиња и бивши авганистански судија Најла Ајуби за Скај Њуз.

Ајуби је побегла из земље када су талибани почели преузимати већу контролу над Афганистаном и рекла да је од тада примила више извјештаја о насиљу над женама. Додала је да је такође чула да се многе активисткиње крију због страха од насиља.

  • Толико је младих жена које се последњих недеља шаљу у суседне земље у ковчезима који ће се користити као сексуалне робиње – рекла је она.
  • Они такође присиљавају породице да удају своје младе ћерке за талибанске борце. Не видим где је обећање да мисле да би жене требало да иду на посао када видимо све ове злочине – преноси Фокс Њуз.

Женама које су живеле под талибанском влашћу од 1996. до 2001. није било дозвољено да похађају школу или посао, могле су напустити своје домове само у присуству мушкарца и морале су да носе покриваче од главе до пете.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар