Ексклузивна сазнања из врха црногорске власти говоре да је претходне вечери дошло до озбиљног конфликта између црногорског председника и премијера, изазваног изненадном одлуком Марковића да промени мишљење пред данашњи састанак са представницима СПЦ и одлучи се на уступке који подразумевају у крајњем исходу повлачење накарадног Закона о слободи вероисповести.

Основни мотив за такав нагли заокрет Марковића је процена да сва досадашња дешавања иду у прилог народу који се пробудио и његовим циљевима и да ће, уколико власт остане тврдо при спровођењу тог Закона, убрзо дођи до потпуног краха и урушавања режима. Зато је заузео став да је боље попустити и поред јасне перцепције да ће то одмах условити губитак 10 до 15 посто верних гласача ДПС, али евентуално оставити маневарски простор за опоравак странке до избора и неке нове коалиционе договоре у будућности.

Овај Марковићев заокрет изазвао је хистеричну реакцију Ђукановића, који га је назвао издајником, па чак и оптужио да је савезник Србије на плану дестабилизације црногорске власти!?

За сада нико не зна какав ће бити епилог најновије свађе уздрманих монтенегринских идера, али ако би се тражила само једна реч која би требало да опише стање у врху црногорске власти, она би била – расуло.

Оставите Коментар