Терористи из такозване Исламске државе отворили су ватру из преносног противавионског система на руски хеликоптер Ми-8 који је допремао хуманитарну помоћ у сиријској провинцији Хама, саопштио Центар за примирје зараћених страна

Осмог октобра око 11 сати ујутру у покрајини Хама у Сиријској Арапској Републици руски транспортни хеликоптер Ми-8 који је достављао хуманитарну помоћ у пратњи официра руског Центра за помирење зараћених страна, гађали су терористи из такозване Исламске државе из преносних противавионских система (ПЗРК), каже се у саопштењу Центра, преноси Риа.

https://www.youtube.com/watch?v=ldwDEX0c0II

Како је наглашено, захваљујући висини лета, благовременом откривању лансирања ракете и вештини посаде у маневрисању машином она није успела да погоди хеликоптер. Нико од руских војника који су се налазили у ваздухоплову није повређен.Џихадисти су објавили видео у коме тврде да су оборили и хелихоптер Сиријске војске, аутентичност снимка није потврђена.

https://www.youtube.com/watch?v=pKFK6F0Opj0

Асадове снаге САА покренуле су данас велику контраофанзиву у Хами и успела да истера побуњенике из села Ал ша Атха.

У обрачуну са побуњеницима снаге сиријског председника успеле су уз помоћ тешке артиљерије и тенкова да потисну побуњенике који су минобацачима нападали позиције сиријске војске.

https://www.youtube.com/watch?v=NQHQY-_SQmc

Прочитајте још:  ОВО ВАМ НИСУ РЕКЛИ: Ево због чега се Србија и Шиптари отимају око Трепче! (ВИДЕО) 

НЕМАЧКИ ШЕФ ДИПЛОМАТИЈЕ ОТКРИВА: Ситуација је опаснија него икад, САД и Русија су на ивици рата!

ПП- 2000: Руска национална гарда добија ново оружје! (ВИДЕО)

ВОЈНА ПАРАДА У НОВОМ САДУ: Војска представља ново борбено возило 22. октобра!

Извор: Националист, Руска реч