Филмско остварење редитеља Предрага Гаге Антонијевица „Дара из Јасеновца“ подигло је велику прашину како код нас тако и у свету, чак и пре самог приказивања. Премијерно емитовање код нас на РТС-у, филма који говори о страдању Срба, Јевреја и Рома у логору Јасеновац изазвало је велики пажњу на друштвеним мрежама.

Поред бројих реакција на филм, пажњу је привукла и млада глумица Алиса Радаковић која тумачи улогу Наде Шакић, сурове чуварке женског логора Стара Градишта и једне од главних џелата.

Глумица је за Mondo.rs рекла да је „поносна што је учествовала у снимању“.

„Мислим да је важно што је филм о једном од највећих геноцида 20. века коначно дошао на ред да буде снимљен, и поносна сам што сам, макар у малом делу, учествовала у његовом стварању. Боли ме тај злочин, а боли ме и наше непознавање и заборав онога што се дешавало. Али, чини ми се да ће овај филмски прилаз истини о страдању то да промени. Истина увек пронађе свој пут“.

Алиса је маестрално одиграла улогу Наде која је својом хладнокрвношћу згрозила Србију, али је зато млада глумица све очарала својом природном лепотом и нестварним очима у које су сви гледали!

Прелепу Алису публика је до сада имала прилику да гледа и у филму „Име народа“ и серији „Швиндлери“.

Оставите Коментар