Ратови на Балкану деведесетих однели су многе животе, а један од оних који су изгубили најдраже је и Баја Мали Kнинџа, који се баш у то време прославио патриотским песмама.

Певач је на почетку каријере био политички неопредељен, али након што су му у рату почетком деведесетих заклали ујака и ујну, поубијали пријатеље и заробили брата, подигао је глас, пре свега кроз песме које је писао и певао. У његовим стиховима скоро сваки обожавалац проналазио је своју судбину, па и плакао на његовим наступима, баш као и сам Баја.

Са 27 година већ је достигао невероватну популарност, па је једном приликом испричао како је „пукао“ због свих недаћа које су га стрефиле и како је настала његова песма „Не волим те, Алија“.

  • Нисам политички опредељен и ниједан народ не мрзим. Али кад су ми заклали ујака, ујну, заробили рођеног брата и поубијали пријатеље, од бола сам узвикнуо: „Не волим те, Алија!“ Песма је посвећена само њему и криво ми је што је погрешно схваћена да пуцам у његов народ. Пуцам само у онај кукољ, кога има у сваком житу – поручио је Kнинџа 1993. године, у јеку рата у БиХ.

Међутим, ту није био крај његовој несрећи. Kсенију Пајчин, његову сестру од стрица, убио је 2010. године дечко Филип Kаписода. Баја је и тада своје емоције испољио кроз музику, па јој је посветио песму „Спавај, краљице“.

  • Била си јака жена, које се звери плаше, само смо ја и ти, прославили Пајчине наше… – речи су песме.

Оставите Коментар