Глумица Јована Стојиљковић упркос великој популарности не жели да се експонира у јавности. О свом приватном животу скоро да и не говори, нема профиле на друштвеним мрежама и сматра да може лепо да се живи и без објављивања фотографија и статуса на интернету.

Јована је завршила Факултет драмских уметности у класи професора Драгана Петровића Пелета, а потом и постдипломске студије. Током досадашње каријере, прославила се бројним улогама у домаћим филмовима, серијама, али и представама, али њен приватни и љубавни живот одувек је био интересантан медијима, управо због тога што глумица не говори о њему.

Средином 2017. године Јована је започела везу са кошаркашем Богданом Богдановићем. Убрзо пошто их је упознала заједничка пријатељица Јелисавета Орашанин Теодосић, између кошаркаша и глумице јавиле су се снажне емоције, због којих су почели да планирају заједничку будућност. Након пет месеци везе, они су се верили, међутим, убрзо су и раскинули.

Следећи Јованин партнер за кога је јавност сазнала јесте глумац Горан Богдан (42). Њих двоје су у вези већ годинама, а иако су домаћи портали писали како су раскинули 2021.

Овај пар је познат и по томе да никада не прича јавно о својој вези, заједно се појављују на градским дешавањима, док се на друштвеним мрежама може видети тек по која њихова заједничка фотографија из приватног живота.

Ипак, оно што једнако интригира као њен љубавни живот, јесу трагедије које је преживела Јованина породица. Њен деда био је некадашњи министар полиције Влајко Стојиљковић, који је пре 20 година извршио самоубиство на степеништу Савезне Скупштине и то годину дана након што је самоубиство починила и његова супруга Јелисавета, Јованина бака.

И њихов син, Јованин отац Владимир, такође је себи одузео живот 2004.

Јовану, међутим, тешка породична историја није спречила да се бори за своје снове и да за врло кратко време постане једна од најцењенијих и најуспешнијих младих глумица на овим просторима.

Јована Стојиљковић (30) се прославила улогама у серијама Јутро ће променити све, Јужни ветар и Сенке над Балканом, али и филмовима Kад љубав закасни, Панама, Отаџбина, као и бројиним позоришним представама. Своју прву филмску улогу је одиграла када је имала 13 година – играла је Сању у комедији Млади положајник. Тренутно је звезда филма Вера, о српској Мата Хари, шпијунки из Лесковца.

Оставите Коментар