Да тешка времена, попут овог најбоље оголе све неједнакости и разлике показала је жестока рекација тзв. грађанске опозиције, поводом хапшења новинарке Ане Лалић поводом злонамерног и неистинитог текста о Клиничком центру Војводине. У време када се на десетине хиљада људи у Србији налази у карантима, или је затворено због кршења полицијско часа, псеудо грађанска опозиција и оно што се одазива на име истраживачког новинарства нашли су још једном за сходно да нас подсете да су они једнакији од једнаких и да се на њих правила и закони не односе.

Српска лига осуђује злонамерне и недопустиве притиске на државу и тражи да се закон једнако односи на све. Ана Лалић је пуштена из притвора због недопустивих притисака којима су изложени државни органи. Ти снажни притисци који су условили ослобађање Ане Лалић имају за циљ да она настави са лажном пропагандом коју је спроводила и да њеним стопама крену и остали новинари, да лажним вестима и злонамерном агитацијом уносе немир и панику међу грађане Србије. Ни лична права ни новинарске слободе нису изнад општог добра, поготово не у доба кризе и ванредног стања, а потово не политичка пропаганда која се крије иза истраживачког новинарства.

Да у питању није никаво новинарство најбоље илуструје пропагандно агитаторска изјава Ане Лалић како Србија има највећи број преминулих у региону игноришући чињеницу да Србија јесте велика држава са највише становника у региону, те да је у Србији број преминулих у односу на број становника заправо дупло мањи у односу на Словенију.

Можда би било најкорисније да пропагандисткиња Лалић дели исту ћелију са власницима кладионица и коцкарница у којој за време боравка треба да науче да у Србији није дозвољено стављати на коцку животе наших дисциплинованих грађана и пожртвованих медицинских радника.

Српска лига 2. април 2020.

Оставите Коментар