Ђорђе Томић, ученик ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Брусу, носилац је Вукове дипломе и признања Ученик генерације за 2019/20. годину, а од почетка свог школовања ређао je успех за усепхом на такмичењима.

У својој богатој колекцији награда са државних такмичења има чак девет златних, четири сребрне и три бронзане медаље. У својој богатој колекцији награда са државних такмичења има чак девет златних, четири сребрне и три бронзане медаље.

Првом златном медаљом окитио се још у другом разреду, победом на Републичком финалу математичког такмичења „Мислиша“. На истом такмичењу био је државни победник у трећем и шестом разреду.

На Математичком турниру основних школа Србије, освојио је прве награде у четвртом и шестом, а друге у петом и седмом разреду. На финалу математичког такмичења Кенгур у петом и шестом разреду је освојио трећу, а у седмом разреду другу награду.

У шестом и седмом разреду освојио је прве награде на Државном такмичењу из физике, а садашња епидемиолошка ситуација га је, вероватно, спречила да и трећи пут понови успех.

Ђорђе је на Државном такмичењу из математике у шестом разреду био носилац друге награде, а у седмом и осмом је био државни победник, оба пута са максималних 100 бодова.

У седмом разреду је био учесник СМО, а ове године се са Српске математичке олимпијаде, вратио са трећом наградом.

Ђорђе је за своје успехе, након шестог разреда добио Захвалницу општине Брус, а након седмог разреда , добија највише општинско признање, Плакету града Бруса.

И поред ових такмичарских успеха, успешан је и у друштвеним наукама, па је тако на окружном такмичењу из српског језика и историје, у петом разреду, освојио прва места, да би се од шестог разреда потпуно посветио изричито природним наукама.

Своје даље школовање Ђорђе наставља у Математичкој гимназији у Београду, где је на пријемном испиту освојио максималан број бодова.

Оставите Коментар