Главна сестра КБЦ „Драгиша Мишовић“ Тамара Божић данима уназад активност на друштвеним мрежама подредила је свом позиву медицинског радника. Тако се путем видеа огласила са радног места поручивши грађанима Србије да је здравствено особље спремно да збрине заражене корона вирусом, али да је неопходно да грађани дају све од себе да се сачувају.

  • Ми смо овде због вас, долазимо због вас. Трудимо се и дајемо све од себе да победимо ово зло које је снашло нашу земљу и наш народ. Ја вас молим да поштујете савете и процедуре, да ви помогнете нама, да останете у својим кућама. Даће бог да победимо све ово и да се за који месец или недељу видимо живи, здрави, срећни и као победници – поручила је у видео снимку.

Видео у ком се представила прегледан је више од стотину хиљада пута. На себи је имала заштитно одело, а у непосредној околини, мада невидљиви на снимку, биле су њене колеге, чију је посвећеност послу у данима тешким за целу нацију истицала уз речи хвале.

Касније је, када су њене речи охрабриле многе, наставила да пружа подршку на свој начин. Тако је поручила да ће улице опет бити пуне, путеви прави, да ће опет цветати јоргован, те да се пригрлимо душама када рукама не смемо. Истакла је и да је човек човеку лек и позвала грађане да се воде разумом и да се на одређено изолују у својим кућама.

Пре 16 сати послала је сличну поруку, апелујући на то да је помоћ потребна и лекарима.

  • Молим вас да останете код куће. То нам је највећа подршка и помоћ коју можете да дате у овом тренутку – написала је на Фејсбук профилу на којем је у ранијим данима изразила захвалност за аплаузе подршке којима се Србија прикључила свету у дубоком наклањању спасиоцима живота.

Оставите Коментар