У Србији ништа не ваља, али зато у лажној држави Косово цветају руже. Тамо Харадинај нуди сва права Србима, а наше сународнике уопште не дирају Албанци…

Ово је само део скандалозних речи Соње Бисерко, председнице Хелсиншког одбора за људска права у Србији, у интервјуу за Нови магазин.

УВЕК ИСТА СЛИКА

Бисеркова је, између осталог, коментаришући писмо које је председник САД Доналд Трамп послао Александру Вучићу и Хашиму Тачију, навела да је Харадинајев предлог свеобухватног споразума одличан и да нуди сва права Србима (погледајте њене изјаве у оквиру).

Председник скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун за Српски телеграф каже да је ово наставак вишедеценијске систематске кампање коју Бисеркова води, а директно је уперена против интереса Србије и српског народа.

– Соња Бисерко увек подржава све оно што може да нанесе штету интересима Србије и српског народа. Потпуно је необјективна, једнострана, пристрасна и мислим да апсолутно не заслужује да се о њој уопште говори у јавности. То што она изговара будалаштине је неозбиљно, неодговорно и реметилачки – каже Дрецун.

Фото: republika.rs
Фото: republika.rs

Сима Спасић, председник Удружења породица киднапованих и убијених на КиМ, каже да је Соња Бисерко албанска лобисткиња.

– Нажалост, та албанска лобисткиња наставља да загорчава живот породицама косметских жртава. Она је годинама уназад штитила албанске терористе и злочинце. Чак је за време ДОС лобирала да се из српских затвора ослободи 2.108 албанских терориста и злочинаца. Бисеркова се обогатила на костима убијених Срба, а никада није тражила да словеначки, хрватски, муслимански и албански злочинци буду осуђени због злочина над Србима – истиче Спасић.

ДУГ СПИСАК ЗЛОЧИНА

Наш саговорник додаје да Бисеркова подржава оне који треба да одговарају за злочине над Србима 1998. и 1999. године, као и за убиство деце у Гораждевцу 2003, погром над Србима у марту 2004, убиство припадника Жандармерије Стевана Синђелића у копненој зони безбедности и многобројне друге злочине.

Неке од скандалозних изјава Бисеркове
1. Сад је Харадинај изашао са нацртом свеобухватног споразума, то је, ја бих рекла, врло добар нацрт који иде у сусрет Србији са свим тим тачкама које су у њему и он има подршку цивилног друштва и опозиције
2. Ја бих рекла да је косовско друштво много динамичније него наше у овом моменту, да има опозицију, да има слободне медије…
3. За Србе нема физичких, безбедносних проблема, они се не жале на Албанце у том смислу. Они се највише жале на Српску листу и на Београд

Ивана Жигић