За нама је петнаест година туге и бола због терористичког напада на српску децу у Гораждевцу, али и петнаест година узалудног очекивања и наде да ће тај злочин бити расветљен, а злочинци приведени правди.

Деца која су убијена и рањена док су се купала у Бистрици јесу симбол мучеништва и страдалништва српског народа на Косову и Метохији у годинама по доласку међународних снага у нашу јужну покрајину, а њихови прекинути млади животи су и данас, као и тог 13. августа 2003. године, упозорење да зло не спава и да је трајан и одржив мир нешто за шта се сви морамо борити.

Чињеница да петнаест година овај монструозни терористички акт није добио судски епилог остаје мрља на образу међународних мисија чији је основни задатак био успостављање владавине права и закона на поратном Косову и Метохији.

Починиоци овог злочина, као и убице жетелаца у Старом Грацком, породице Столић у Обилићу и путника аутобуса „Ниш експреса“ код Подујева морају бити кажњени у име правде, али и као доказ да је време идеологија мржње и зла за нама.

Будућност српско-албанских односа не може се градити на нерасветљеним злочинима и заташкавању истине, и зато је кажњавање терориста и злочинаца несумњиви интерес оба народа.

Извор: kim.gov.rs