Посланик Алијансе за будућност Косова Хаџи Шаља сутра ће у Специјализованом тужилаштву Косова у Хагу бити саслушан у својству окривљеног због сумње да је починио ратни злочин над цивилним становништвом.

Овај бивши припадник терористичке тзв. ОВК из Малишева, близак сарадник Рамуша Харадинаја и Фатмира Лимаја, у августу је добио позив из Тужилаштва и том приликом рекао да се његовим саслушањем и саслушањем осталих припадника тзв. ОВК доводи у питање вредности „рата који је ОВК водила“.

Шаља је један од више од 260 бивших припадника терористичке ОВК који су позвани пред Тужилаштво у Хагу у својству осумњичених или сведока.

Специјални суд је интензивирао свој рад последњих седмица, а првом оптуженом Салиху Мустафи прочитана је оптужница и започело суђење, на коме ће, како је објавио специјални тужилац Џек Смит, бити саслушано 16 сведока.

Уз Мустафу, у притворској јединици Специјалног суда за Косово у Хагу налазе се и председник и потпредседник „Удружења ветерана ОВК“ Хисни Гуцати и Насим Харадинај због кривичних дела против правосуђа.

Оставите Коментар