Министар унутрашњих послова Србије Алексанар Вулин оценио је да бошњачки члан Председништва БиХ Шефик Џаферовић воли да суочава Србију са оним што мисли да је истина, али никада не суочи себе са оним што је српска истина, саопштио је данас МУП Србије.

Вулин је, поводом захтева БиХ за изручење Душана Корњаче, који је у Сарајеву оптужен за ратне злочине, истакао да „ископане очи судије Илића и преко 3.000 побијених Срба у Подрињу заслужују истину, а злочинац Орић заслужује казну за зло које је починио“.

Оцењујући да Џаферовић воли да глуми жртву, али да, када глума прође, остане истина, Вулин је истакао да је истина да Насер Орић има интерполову потерницу издату у Србији и да ни за један злочин није одговарао.

Вулин је у Москви, где на позив Ростеха обилази војно-технички форум „Армија 2021“ и присуствује отварању Међународних армијских игара на којима већ традиционално учествује Војска Србије, такође подсетио да је истина да је председник Србије Александар Вучић био у Сребреници да ода почаст бошњачким жртвама, а да ни један бошњачки лидер није одао пошту српским жртвама.

– И истина је да су Вучића покушали да убију у Сребреници, а да за то до данас нико није упутио ни извињење, нити је било ко одговарао – нагласио је Вулин.

Оставите Коментар