Израелски лист Џерузалем пост (ЈП) пренео је да је тзв. косовски председник Хашим Тачи изјавио да би отворио косовску амбасаду у Јерусалиму у „замену“ за израелско признавање Косова.  У вести, коју су пренели и други израелски медији, Џерузалем пост се позива на приштинску агенцију Косова прес, која наводи да је Тачи то казао у интервјуу телевизији „Визион Плус“ у Албанији, који је емитован прошле ноћи.

– Уколико би Израел признао Косово, ја бих отворио косовску амбасаду у Јерусалиму – рекао је Тачи.

Наводи се да је он додао, у вези с одлуком председника САД Доналда Трампа да пребаци амбасаду из Тел Авива у Јерусалим, да „Косово никада не би гласало против америчких интереса.

– Односи Републике Косова са САД су изванредни. Ја сам се састао са председником Трампом и његов приступ нама исти је као и у случају претходног председника. САД стопостотно подржавају будућност Косова – тврди Тачи.

На сајту албанске телевизије „Визион Плус“ може се прочитати део интервјуа који је Тачи дао новинару Сокољу Баљи, у емисији „Реал сторy“, у којем понавља да је корекција граница једини начин да Србија призна Косово и да она не укључује приступање Прешава, Медвеђе и Бујановца Косову, али ни то да северни део Косова буде део Србије.

Део који се тиче односа са Израелом на сајту те телевизије није могуће пронаћи.