Амбасада САД у Тирани упозорила је своје држављане у Албанији на опозициони протестни скуп који је заказан за суботу у том граду.

С обзиром на то да не постоји јасан наговештај о томе како }е се тај протест развијати, Амбасада је позвала своје грађане на опрез.

  • Очекује се да ће се велики протест одржати у близини кабинета премијера 25. маја 2019. године, с почетком у 19 часова. Група намерава да демонстрира против Владе Албаније и може се преселити на различите локације у Тирани. Трајање тих протеста је непознато. Недавне демонстрације укључивале су насиље, а снаге безбедности су користиле водене топове и сузавац како би растуриле масе – навела је Амбасада САД у свом саопштењу.

Пре два дана у Тирани је одржан протест албанских студената испред зграде Министарства просвете, који је прошао уз повећане тензије, а студенти су ломили прозоре на згради у којој смештено Министарство и бацали димне бомбе.

У децембру прошле године студенти су започели масовне протесте испред Министарства просвете који су трајали све до фебруара.

Оставите Коментар