Тог 12. децембра неко је пуцао у Хариса Бркића, пуцао је у кошарку… Прошло је 20 година а Харисова мајка, Радмила још увек има само једно питање.

Хариса је неко упуцао на паркингу дворане „Пионир“.

  • Мој супруг је пребацио канал. Он се одузео. Ја знам да сам клонула, да сам само села на паркет. То је био… То је био… Не могу да опишем то. Не могу да верујем. Не могу да повежем ни сам чим. Ни са каквим… Не знам. Не могу да га повежем са тим да би он могао да буде повређен, а не убијен – рекла је Радмила Бркић у серијалу „Мајке шампиони” на телевизији Арена спорт.

Наставила је у истом ритму.

  • Када се све то десило дигло се све да се открије ко је убица. Првих пола године смо били у контакту са полицијом, нико ништа… Долазили су овде, постављали су питања: „Да ли је ово? Да ли је оно? Да ли ми знамо нешто?“ Не знамо. Ево сада што причам вама то смо и њима причали. Једино што су нама рекли је да немају мотива.

Ни данас нема много инфорамција.

  • То је било све што смо ми сазнали од њих. То је трајало ни непуних годину дана и од тада ништа. Нико више се ни обратио није, а да вам кажем, ја да идем да питам шта раде и докле су стигли, мало ми је то и неумесно јер треба свако свој посао да ради. Било би нормално да идем тамо да тражим, али ја нисам способна за то – прича Радмила кроз сузе и наставља:
  • Ја сам сто пута казала да бих ја волела да ме назове тај, нека ме сретне да ми каже само зашто. Мени његова казна више уопште није битна. Ја немам њега. Да ли ће он робијати, да ли ће он бити осуђен, мени то више ништа не значи. Само да ми каже зашто је то урадио. Која је то грешка његова била, шта је он то толико скривио да он пуца у њега? Само зашто је то урадио. Ништа друго. Ја никоме нећу да кажем, ни полицији. Ма да ме је назвао…

М. Р.

Оставите Коментар