На хиљаде људи учествује на литији у Добоју коју предводи патријарх Порфирије, поводом крсне славе тог града – Преображења Господњег.

Патријарх је прво одржао литургију у Добоју, којој су присуствовали највиши званичници Републике Српске, након чега је формирана литија до градске управе, где је резан славски колач.

Уз многобројне вернике, у литији су учествовали председник Републике Српске Жељка Цвијановић, премијер Радован Вишковић и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

О својој посети патријарх је писао на свом званичном Инстаграм профилу и послао важну поруку:

  • Знамо да је наше име Хришћанин, знамо и да је наше презиме Православни. Србин Православни Хришћанин, то је пун идентитет, пуна мера, пуно име и презиме којим ми себе познајемо од кад знамо за себе. Тим именом и презименом, ја Србин Хришћанин Православни упознао сам себе управо на овим просторима. Зато иако знам да сам многима дужан и да највероватније не могу дуг одужити. Више него другима дужан сам свима вама који на овим просторима од Добоја до Дервенте живите. Знам вас добро јер знам своје родитеље, своје стричеве, свога ђеда. Ишао сам у манастир Озрен. Слушао сам на народни језик, сад то разумем, преведно Јеванђеље, али и више од тога, богослужбени живот Православне Цркве од свога ђеда – пише на Инстаграм профилу патријарха Порфирија.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар