Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић представља Републику Србију на Међународној конференцији „Малдивски партнерски форум“ под називом „Инвестирање у отпорне и одрживе Малдиве“ у Малеу у Републици Малдиви на којој ће бити представљена платформа за размену мишљења између Владе Малдива и њених билатералних и мултилатералних партнера.

View this post on Instagram

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић представља Републику Србију на Међународној конференцији „Малдивски партнерски форум“ под називом „Инвестирање у отпорне и одрживе Малдиве“ у Малеу у Републици Малдиви на којој ће бити представљена платформа за размену мишљења између Владе Малдива и њених билатералних и мултилатералних партнера. #ministarzorandjordjevic #maldives

A post shared by Зоран Ђорђевић (@ministar_zorandjordjevic) on

Министар Ђорђевић истакао је да посета Малдивима прилика за размену мишљења о укупним билатералним односима Србије са Републиком Малдиви, као и о могућностима за унапређење сарадње двеју земаља у свим областима од заједничког интереса. Како каже, ова посета је и у циљу обележавања 45. годишњице успостављања дипломатских односа Србије и Малдива.

„Србија придаје велики значај јачању сарадње са Републиком Малдиви, са којом постоје бројни потенцијали за развој односа, посебно у областима трговине, туризма, здравства и спорта, а заинтересовани смо и за отварање Почасног конзулата на Малдивима“, рекао је министар.

View this post on Instagram

Министар Ђорђевић истакао је да посета Малдивима прилика за размену мишљења о укупним билатералним односима Србије са Републиком Малдиви, као и о могућностима за унапређење сарадње двеју земаља у свим областима од заједничког интереса. Како каже, ова посета је и у циљу обележавања 45. годишњице успостављања дипломатских односа Србије и Малдива. „Србија придаје велики значај јачању сарадње са Републиком Малдиви, са којом постоје бројни потенцијали за развој односа, посебно у областима трговине, туризма, здравства и спорта, а заинтересовани смо и за отварање Почасног конзулата на Малдивима“, рекао је министар. Током посете Малдивима министар Ђорђевић састао се и са председником Малдива Ибрахимом Мохамедом Солихом са којим је разговарао о унапређењу сарадње са Србијом и учвршћивању традиционално пријатељских односа са Републиком Малдиви.

A post shared by Зоран Ђорђевић (@ministar_zorandjordjevic) on

Током посете Малдивима министар Ђорђевић састао се и са председником Малдива Ибрахимом Мохамедом Солихом са којим је разговарао о унапређењу сарадње са Србијом и учвршћивању традиционално пријатељских односа са Републиком Малдиви.

Leave a Reply