Није тајна да се на порно сајтовима налазе приватни снимци које корисници уплоадују. Није ни тајна да се на тим сајтовима налазе и приватни снимци који су начињени тајним снимањем, односно камером која је сакривена те друга страна није ни свесна да је начињен видео запис. Није ни тајна да постоје снимци који су направљени само „на кратко“ и да је дато обећање да ће бити избрисани, али не буду обрисани…

Оно што се најчешће догађа јесте да појединци „украду“ нечије фотографије са друштвених мрежа и постављају их на порно сајтове. Неки иду и корак даље те врше разне фотошоп монтаже, а неки се чак усуде да жртву контактирају и уцењују.

У последњих пар месеци за помоћ нам се често обраћају жене које су постале жртве неког болесног ума који је њихове фотографије поставио на порно сајт. Центар за безбедност, истраге и одбрану ДБА формирао је екипу која се бави аналитиком и како смо до сада све што смо пронашли проследили полицији и тужилаштву, упозорава грађане, посебно женски део популације, да строго воде рачуна о томе какве фотографије постављају на друштвеним мрежама.

Недавно смо на једном порно сајту пронашли и неколико профила који су јавно поставили фотографије и видео снимке спрских водитељки. Ове жене се баве јавним послом, имају своје породице и дегутантно је да се налазе на таквим сајтовима, без њиховог знања и одобрења. Како верујемо да је то неко урадио без знања и одобрења тих особа, обавестили смо тужилаштво за високотехнолошки криминал и полицију. Сматрамо да би полиција и одељење за втк које одлично ради свој посао требало више да обрате пажњу на овакве ствари јер доста девојака и жена постају мета и жртве манијака.

Центар за безбедност, истраге и одбрану ДБА апелује на све грађане да воде рачуна о постављању личних фотографија на друштвеним мрежама али и да случај пријаве полицији и тужилаштву уколико постану жртва неовлашћеног објављивања фотографија или снимка или не дај Боже буду уцењивани. Такође апелујемо на тужилаштво да процесуирају учиниоце ових кривичних дела, односно да не дозволе да се ово дело гони само по приватној тужби.

Оставите Коментар