Док су им у Београду пуна уста патриотизма, националног достојанства и широке народне еуфорије оверене покличима „Не дамо Косово“, „ Вучић је издајник!“,  „Предаће Косово“, дотле, иза сцене, „ за шаку сребрњака и колача са софе“, локалне жуте власти из Србије, чине све, како би свету показале и доказале да су признале државност мафијашке фатаморгане на територији Јужне српске покрајине!?

Наиме, делегација града Шапца на највишем нивоу, на челу са градоначеником Небојшом Зеленовићем „Зеленком“ и његовом „политичком приколицом“, председником Скупштине Немањом Пајићем борави данас у студијској посети Пећи ради остваривања прекограничне сарадње у оквиру пројекта СЕЕД ( суппорт оф едуцатионал анд емплоyмент девелопмент ин Албаниа,Косово анд Сербиа) која има за циљ да допринесе запошљавању, самњењу сиромаштва, родној равноправности и социо-економском развоју у Албанији, на Косову и Србији!!!

Све би то имало смисла и било би опрадано да „Донови пулени“ у Пећи не седе под заставом Републике Косово, да сва документа овог састанка не носе заглавља лажне државе Косово и да ће сви потписани уговори о међуграничној сарадњи имати заглавља и ознаке Републике Косово!?

Док држава Србије бије пресудну битку за покушај очувања нечега што је на пушку и бомбе отето 1999.године, дотле локални „политички шерифи“, изасланици истих оних који су дозволили измештање питања судбине Јужне српске покрајине изван окриља и надлежности УН – сеире се на дивану,  са лидерима исте те лажне државе Косово, о трошку оних који су нам ту територију и отели…

Домаћин, градоначелник Пећи, Газмед Мухаxхери, у ту част организовао је специјални пријем за „браћу из Шапца“! Нескривено задовољство што му локална самоуправа из Србије седи под заставом лажне државе лично је исказао и посебним пријемом Ислам Хусај, председник Скупштине општине! И све се то данас обавља под будним оком изасланика ЕУ, Белгијанца Хуга, координатора комплетног пројекта.

Нико у Србији нема ништа против добросуседске сарадње, свега што живот обичних људи чини бољим и економичнијим. Али, да представници локалне самоуправе седе под заставом непризнате самопрокламоване државе Косово и још да потписују уговоре и споразуме са представницима њихове самоуправе – признаћете много је! Па, и од Душана Петровића, „ алфе и омеге“ свега што се политички дешава у Шапцу и округу од 5.октобра 2000.године!?

Да ли је са овим мисијама жуте локалне самоуправе упознато наше  Министарство иностраних послова? Да ли су им дали „зелено светло“ за овакве активности, које очигледно премашују њихове ингеренције и прерогативе власти? Или је можда свемоћна ЕУ „узела под своје жуте српске општине“, а да то званични Београд не зна или још увек није сазнао?

У сваком случају, најновија шабачка жута чивија убола је у најболнију тачку српске државе, у национални понос и идентитет, без обзира што сви ми знамо да одавно немамо суверенитет над једним делом, силом отете, своје територије!? Без наше сагласности, нашег парафа, она никада неће имати елементе праве државности…Биће заувек по оној народној „ отето проклето“!

Е.Е.

Извор: embargo.rs