Министарство унутрашњих послова Републике Српске одлучило је да не уведе резервни састав полиције у овом боснаско-херцеговачком ентитету, саопштено је из МУП-а РС.

„С обзиром на то да је за успостављање резервног састава полиције потребан дужи временски период и средства у смислу спровођења конкурсних процедура и селекције, опремања униформама и другом припадајућом опремом, као и време за адекватну обуку да би се резервни састав полиције ставио у функцију, из Предлога закона о изменама и допунама Закона о полицији и унутрашњим пословима РС који се налази у процедури на Народној скупштини РС, повлачимо чланове који се односе на резервни састав полиције“, саопштено је из МУП-а РС.

У будућем периоду, Министарство унутрашњих послова ће поново размотрити потребе и могућности за увођење резервног састава полиције у структуре Министарства.

„Министарство унутрашњих послова је одлучило да реорганизује своје интервентне снаге ради бржег и ефикаснијег одговора на безбедносне изазове са којима се суочавамо у Републици Српској, укључујући и велики број илегалних миграната, те ће ради бољег функционисања, Јединице за подршку променити назив у Жандармерија, која ће бити допуњена активним саставом МУП-а, превасходно млађим полицајцима који су полицијско образовање стекли на Полицијској академији“, пише у саопштењу за јавност.

МУП РС сматра да на овај начин Министарство унутрашњих послова РС са добро опремљеним, професионално обученим и специјализованим снагама може одговорити на безбедносне изазове у будућем периоду који ће бити стављени пред полицију.

Оставите Коментар