„Утва авио индустрија“ је на сајму Партнер 2019 потписала Уговоре укупне вредности 1.260.00,00 евра за производњу авиона, ремонт и за послове на развоју новог авиона за потребе компаније „СмартЛинк“ из Дубаија

Уговори се односе на производњу модернизованих авиона двоседа, типа УТВА 75. Ови уговори омогућују да након више од 30 година покрене производња летелица овог типа.

Поред поменутих послова, уговори подразумевају развој и разраду пројектне документације за летелицу опште категорије као и пружање додатних услуга из делатности компаније „Утва авио индустрија“.

  • Упознајући компанију „СмартЛинк“ из Дубаија са нашим производним програмом и пројектним капацитетима фабрике, дошло је до договора и коначног потписивања уговора између компаније „Утва авио индустрије“ из Панчева и компаније „СмартЛинк“ из Дубаија – речено је из те компаније.

Власник компаније „УТВА авио индустрија“, Јавно Предузеће „Југоимпорт СДПР“ је до сада уложило више од 5 милиона евра у производне погоне Утве, како би се створили услови за производњу и развој летелица и омогућило подизање капацитета фабрике као и квалитета услуга.

  • Испуњењем оваквих договора у могућности смо да развијамо фирму а самим тим и ваздухопловну индустрију Србије, а од велике је важности и то што ови уговори представљају директни прилив инвестиција у врхунску технологију у Србији – наводе из те компаније.
--

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here