Телевизија „Звезда“ објавила је видео који је снимљен из кабине руског јуришног авиона Су-25СМ3, чија основна верзија се у руској војсци увек сматрала најжилавијом и најратоборнијом.

Без Су-25 не може проћи ни један рат: управо ови нападачки авиони или, како су их звали у Авганистану, „Грачи“, први су се винули у небо за време грузијско-осетинског рата 8. августа 2008. године. Исто је био случај и седам година касније у Сирији, где су Су-25 извели рекордан број летова.

Најсавременија верзија овог авиона Су-25СМ3 појавила се на свет као резултат горе наведена два рата. Ново оружје, нови системи за радиолокациону борбу, нови навигациони комплекс, нова опрема за ноћно летење – све то је у потпуности променило облик старог јуришног авиона, захваљујући којем је нови авион добио надимак „Суперграч“.

Сухој Су-25 је двомоторни авион, једносед, намењен за блиску подршку и противоклопну борбу. Пројектован је у Совјетском Савезу, налази се и данас у употреби, не само у Русији, већ и у многим другим државама. Први прототип је полетео 22. фебруара 1975. године. Он може да носи 32 врсте различитог наоружања.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар