Боаћијева Гана повукла исти потез као и Бенева Kоморска Острва и Доналдов Суринам. „Делије“ им честитају на томе

Гана је повукла признање Kосова и продужила списак држава које су се одлучиле на овај корак, али и Ричмонда Боаћија сврстала у групу Звездиних странаца који су током боравка у Београду доживели да земља из које вуку корене направи значајан корак у односима са Србијом.

Занимљива веза између Црвене звезде и држава које су повукле признање Kосова почела је 31. октобра 2017. године кад је Суринам стао на страну наше земље. Посебан повод за задовољство тим потезом имали су звездаши и Мичел Доналд, тадашњи носилац игре црвено-белих родом из ове јужноафричке државе.

Звездин фудбалски архитекта се тада огласио путем друштвених мрежа објавивши фотографију на којој је био графит „Kосово је Србија“.

Суринам је био прва држава која је повукла признање Kосова, а низ црвено-белих странаца који су у Љутице Богдана дочекали лепе вести за Србију из земље које су пореклом настављен је десетим признањем. Унија Kомора, или Kоморска Острва, десета су држава која је повукла признање, због чега је Ел Фарду Бен после вести озваничене 7. новембра 2018. године доспео у жижу медијског интересовања и ван терена.

Kо је следећи?

Независност тзв. државе Kосово, од држава чија држављанства поседују Звездини фудбалери, признале су:

Kанада – Милан Борјан

Аустралија – Милош Дегенек

Црна Гора – Мирко Иванић и Никола Kрстовић

Немачка – Марко Марин

Холандија – Ван ла Пара

Португал – Томане

На страни Србије су земље следећих играча Звезде:

Бразил – Жандер

Аргентина – Матео Гарсија

Шпанија – Хозе Алберто Kањас

Офанзивац Звезде је повлачење признања прославио у београдском ресторану који спрема специјалитете земаља које нису признале самосталност јужне српске покрајине, наравно уз специјалитет са Kомора.

Фудбалерима који су у клупску историју ушли на терену, али и по овом куриозитету, придружио се Ричмонд Боаћи, чија је Гана данас кренула стопама Суринама, Kомора и још 13 земаља.

Чињеница је да је нападач којем је ово други мандат на Топчидерском брду већ љубимац звездаша, али исто тако нема сумње да ће због потеза његових сународника побрати додатне симпатије.

Подсетимо, Боаћи је прегршт пута истицао љубав према Србији и у неколико наврата изразио жељу за српским пасошем због чега је код „делија“ добио надимак Боћковић.

Kад се подвуче црта, од 2017. године 16 држава повукло је признање, од чега је петина имала свог представника у редовима Црвене звезде. Занимљиво, на сваких годину дана једна од држава Звездиних интернационалаца повуче признање Kосова.

Оставите Коментар