Четири особе је у кућном притвору због трговине људским органима на Косову и Метохији, а то је коментарисала истражни судија Даница Маринковић. Она такође наводи да је видела како су бацали Србе у кречану у којој је, како каже, пронашла дечју шаку.

Ово је нова „Жута кућа“ и то у центру Приштине. Постигли су напредак кад су, ето, пронашли извршиоце па су и одредили притвор месец дана. Два дана су вршили виђај и пронашли доста доказа на лицу места. Ово је пример да је квази држава Косово, таква каква јесте. Видећемо у ком ће правцу ићи ток истраге, то су само иницијали ко су извршиоци.Много тога ће се сазнати и ваљда ће међународна јавност из овога нешто схватити. Ја изражавам сумњу, за десет година како функционише ова (тзв.) држава Косово ниједан поступак није покренут нити окончан, нити правоснажно осуђени извршиоци када су у питању жртве Срби и остало неалбанско становништво. Немамо институције власти које функционишу на простору Косова, не постоји добра воља да се злочинци пронађу и изведу пред лице правде, нема владавине права – упозорава Маринковић.

Много тога ће се сазнати и ваљда ће међународна јавност из овога нешто схватити. Ја изражавам сумњу, за десет година како функционише ова (тзв.) држава Косово ниједан поступак није покренут нити окончан, нити правоснажно осуђени извршиоци када су у питању жртве Срби и остало неалбанско становништво. Немамо институције власти које функционишу на простору Косова, не постоји добра воља да се злочинци пронађу и изведу пред лице правде, нема владавине права – упозорава Маринковић.

Судија је изразила сумњу у могућност да су у овај нови злочин трговине органима умешане само четири особе.

Питање је коме требају ти и органи и ко стоји иза свега. Постављам сумњу и плашим се да ће за ту трговину људским органима и ћелијама оптужити неке Србе. Погледајте колико невиних Срба је у последње време у затворима и држе их тамо без иједног доказа – сматра Даница Маринковић.

Говорећи о оптужницама пред Специјалним судом за злочине ОВК, Маринковић упозорава да на оптужницама има више Срба него Албанаца.

На тим оптужницама видимо да има више Срба него Албанаца. Албанци који иду у Хаг биће само сведоци против Срба. Велика је пристраност да се заштите злочинци на простору КиМ. Ми смо сви сведоци колико је злочина војних команданата УЧК који су сада на челу власти државе Косова – истакла је она.

Подсетила је и на чувену Западну подвалу Србима, аферу „Рачак“.

Рачак је једна истина коју сам утврдила на лицу места са сарадницима. ту истину нико не може да ми одузме, ја могу реконструкцију да представим на лицу места, апсолутно све од „а до ш“ свега што сам видела. Рачак је доказ да је пласирана лаж, манипулација, измишљотина а ту одговорност треба да сноси Вокер који је добио налог да представи покољ над албанским становницима, тачније убијање 45 цивила.

То је антитерористичка акција припадника српске полиције у хапшењу терориста. Докази које смо нашли на лицу места, камион оружја, ровове, њихов штаб, спискове, униформе…обдукцијом је утврђено да су повреде нанете из ватреног оружја и да су пуцали у покрету и из ровова. Ја сведочим о томе а у Рачку није био масакр, то је истина. То што се невладиним организацијама не свиђа јер их плаћа запад, ја штитим истину и српски народ – казала је.

Такође, судија је говорила о признању браће Мазреку да је у Клечкој почињен стравичан злочин, да су Србе бацали у кречану.

Видела сам у керчани како гори људско тели и пронашла сам дечију шаку. Тамо је почињен злочин над цивилним становништвом од албанских теориста, који су отели из Ораховца велики број жена, деце и мушкараца. Наторварили су их у камионе, одвезли у Малишево, где су их злостављали, мучили и силовали. Одатле су их пребацили на брдо Клечка где је била кречана, а тамо је био штаб и касарна ОВК где је главни командант био Фатмир Љимај.

Браћа Мазреку су све детаљно испричали шта се дешавало без икакве принуде и присиле. Приликом њиховог саслушања био је присутан адвокат бранилац, преводилац, а бранилац је сам дао отказ када је чуо какви су се злочини одвијали. Ја сам написала књигу „Судија у рату и миру“ која говори о дешавањима на Косову. Моју истину нико није хтео да чује после 5.октобра, у Хагу су ме звали као сведока а јасам у први мах одбила, а после су ми запретили отказом – изјавила је Маринковић.

Оставите Коментар