Хуманитарна организација „Европски фронт солидарности са Косовом”, која подржава угрожене Србе на Косову и Метохији одлучила је да помогне породици Мићић у Великој Хочи којој Албанци редовно краду стоку.

Како каже један од организатора акције Мајк Милер, били су погођени ониме што су видели на Косову сталним притисцима на српско становништво, са циљем да им се онемогући живот у јужној српској покрајини и одлучили су да помогну.

„Обзиром да подржавамо Србе на Косову и Метохији, и са нашим пројектом Европски фронт солидарности са Косовом, покушавамо да пратимо битне вест са Косова свакодневно. Тако смо информисани да су под наводницима непознати лопови украли стоку породици Мићић у Великој Хочи.“ каже Милер.

Погођени таквим понашањем одлучили су да помогну српској породици, „Одлучили смо да помогнемо тој породици, за који је крађа представљала велико губитак. Скупљали смо новац у Фебруару, и уз божију помоћ и подршку донатора послали смо новац манастиру Високо Дечани који је затим преко својих монаха купио животињу породици“ каже активиста из Немачке.

Извор: patriot.rs