Црна Гора ће до краја године послати два официри у Мисију КФОР-а и повећаће учешће својих војника у Авганистану, најавио је министар одбране Предраг Бошковић

Црна Гора ће до краја године послати два официри у Мисију КФОРа и повећаће учешће својих војника у Авганистану, најавио је министар одбране Предраг Бошковић у изјави за Глас Америке.

Бошковић, који се налази у званичној посети САД, прецизирао је да ће Црна Гора једног официра упутити у штаб Кфора у Приштини, а да ће други бити задужен за везу у канцеларији у Скопљу.

Упитан како ће на то реаговати Србија, Бошковић је рекао да је Црна Гора чланица НАТО И “прати своје интересе“, те да „разуме политику војне неутралности“ коју води званични Београд.

Бошковић је потврдио да је Савет за одбрану и безбедност одлучио и да повећа број војника у НАТО-овој мисији ИСАФ у Авганистану, са садашњих 18.

Бошковић није прецизирао колико је повећано црногорско учешће у тој мисији у којој је Црна Гора за осам година у шеснаест контигената ангажовала укупно 418 војника.

Владину одлуку наредних месеци треба да потврди Скупштина.

 

Извор: Танјуг