МИЛАН Борјан доживео је болан пораз од Хрватске, али вероватно још болније биле су срамне провокације наших комшија које су трајале готово током свих 90 минута утакмице.

Наиме, на мечу групне фазе Мундијала између Хрватске и Канаде истакнут је увредљив транспарент, који је имао само једну намеру – „сипати со на дечачке ране“ голмана Црвене звезде.

У питању је застава са сликом трактора која асоцира на војну акцију „Олуја“, током које је протерано више од 250.000 Срба и убијено више од 2.000 људи, претежно цивила.

Бренд који је искоришћена је „Џон Дир“, иначе најпознатија марка трактора на свету, па је то било болно подсећање на време када су Срби напустили Крајину на тракторима, после једног од највећих етничких чишћења на тлу Европе.

Хрвати су наставили да провоцирају Борјана, викали су и: „Вуковар, Вуковар“. Провакације нису стале ни после завршетка утакмице и убедљиве победе Хрватске против Канаде са 4:1. А, током овог фудбалског мегдана скандалозне фотографије које су кружиле друштвеним мрежама.

https://twitter.com/kraljicaNikky/status/1596926448077787137

Оставите Коментар