Тринаестогодишњег Николу Перића је у селу Гојбуља, надомак Вучитрна на КИМ, претукла је група Албанаца.

Напад се догодио када се Никола сам враћао са фудбала кући. Хулигани су га напали, оборили на земљу, претукли га и покидали му крстић који је носио око врата.

  • Дечак је са модрицама и подливима превезен у Клиничко болнички центар у Косовској Митровици, где је у току дијагностика повреда и имаће најбољу могућу негу. Ту поруку сам вечерас пренео и његовом оцу, с којим сам разговарао о овом инциденту и понудио сву помоћ и подршку Канцеларије за Косово и Метохију. Он је случај пријавио и Косовској полицији – навео је у саопштењу директор Канцеларије за КИМ Петар Петковић.

Он је додао да ће о овом недопустивом инциденту обавестити све међународне чиниоце, од којих ће захтевати да се безбедносна ситуација у Гојбуљи, као етнички мешовитој средини, схвати на најозбиљнији могући начин и да се подигне на још виши ниво.

  • Шта још треба да се деси да међународна заједница најозбиљније схвати каквом су ризику, тортури, малтретирању и шиканирању свакодневно изложени Срби на простору Косова и Метохије? Да ли још неко дете треба да буде мета обести Албанаца, да би међународне мисије реаговале, или ће наставити да се праве да се ништа не дешава, што је манир Приштине за коју српске жртве не постоје. До напада долази у дану када на Косову и Метохији борави и генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг, који је очување безбедности и мира зацртао као главни приоритет мисије КФОР и ми очекујемо да та мисија своју дужност и испуни – додао је Петковић.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар