Осим тих непријатности, Разија и Славиша сваке ноћи наизменично стражаре у штали, јер је то једини начин да сачувају фарму крава од које живе.

Албанка Разија, удата за Србина Славишу у Новом Брду, привукла је пажњу локалних Албанаца који нису задовољни њеном одлуком.

Видео прилог погледајте ОВДЕ

Разија се на то не осврће, а о супругу Славиши има само речи хвале. Разија и Славиша сваке ноћи наизменично стражаре у штали, јер је то једини начин да сачувају фарму крава од које живе.

Биле су потребне две године да Разија савлада српски језик и то је, каже, била једина препрека између ње и супруга. Одлично се слажу, све послове на имању заједно раде са ћерком Марином и сином Михајлом. Али проблеме им стварају албански суседи.

  • Са својом фамилијом немам никаквих проблема што сам се удала за Србина, али комшије Албанци ми праве проблеме – каже Разија Метај Јовић из села Зебинце.

Осим тих непријатности, Разија и Славиша сваке ноћи наизменично стражаре у штали, јер је то једини начин да сачувају фарму крава од које живе.

  • Овде сам се родио, овде волим да останем. Kолико могу се борим, да обезбедим колико-толико за децу да нешто имају – наводи Славиша Јовић.

Kако би економски ојачали и подржали породицу Јовић, представници Хуманитарне организације Kосовско Поморавље из Партеша прикупили су средства и обезбедили грађевински материјал за изградњу просторије за производњу сира.

  • Сврха наше организације је да ојачамо наше породице, да им пружимо подршку и помоћ како би направили посао и како би могли да живе – каже представник те организације.

Јовићи кажу да им је ова помоћ стигла у правом тренутку. У плану им је да заврше изградњу нове куће, а за то им је потребно много средстава, до којих се боре да дођу.

Leave a Reply