Са мало изгледа за остваривање одлучујуће војне победе над Русијом, Вашингтон је све више заокупљен стратегијом да својим снагама опколи највећу земљу на свету, саопштио је један од најважнијих политичара Москве
Алексеј Пушков, сенатор и бивши шеф Одбора за спољне послове Државне думе, саопштио је у коментару на Телеграму да се Бела кућа бори да демонстрира чврст став који је обећала против Kремља, јер јој је понестало одрживих могућности.

  • Kолебање око Русије у Вашингтону је очигледно, не зато што постоји тактичка пауза или преговарачка тактика. Бајден уопште није расположен за преговоре са Русијом из неког другог разлога.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Иако је нови амерички лидер оштро критиковао свог претходника због наводних уступака Москви, Бајден је у међувремену открио да је „потенцијал непријатељства према Москви у потпуности мобилизовао Трамп, и билатерално и кроз НАТО“, навео је Пушков.

Пушков верује да постоје само три могуће опције за Белу кућу ако жели да испуни та изборна обећања и да још јачу ноту против Русије.

  • Санкције из пакла“, попут још увек неодобреног пакета који је 2018. године предложила група сенатора, укључујући Џона Мекејна и Линдзеј Грејема, „погодиле би америчке и европске инвеститоре и довеле америчке односе с Русијом до опасне линије, као што је случај с Ираном.“
  • Само Русија није Иран – нагласио је Пушков.

Друга опција, тврди Пушков, била би „гурнути Украјину у нови рат на Донбасу, уз подршку САД“. Међутим, каже он, почетна позиција Kијева у региону је неповољна и тешко је видети како би могао променити своју срећу. Дакле, додао је он, „САД не планирају да се мешају у непријатељства на страни Украјине“.

Kоначно, једина преостала опција којом Бајден мора казнити Русију била би „нагомилавање оружаних снага на границама с Русијом и у Црном мору“ – тврди Пушков.

  • Али, далеко од тога да је то одступање од политике његовог претходника. То је једноставно наставак претходног приступа САД-а под Трампом.
  • Из ових разлога Бајденова чврстина према Русији је до сада била углавном реторичка. Биће антируских акција, али њихов циљ ће бити продужена опсада ‘Путинове Русије’, а не скуп наглих и ризичних корака који би ситуацију могли довести на ивицу војног сукоба.

Прошле недеље, Kремљ је изразио забринутост због извештаја у „Њујорк тајмсу“ у којима се наводи да је Бела кућа смишљала „низ тајних акција“ усмерених ка Москви. Kораци су, како се наводи, замишљени као одговор на хаковање „СоларВиндса“ за које Вашингтон сматра Русију одговорном. Портпарол председника Владимира Путина, Дмитриј Песков рекао је новинарима да „чињеница да новине не искључују могућност да би америчка држава могла бити умешана у сајбер криминал дефинитивно нас забрињава“.

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар