АМЕРИЧКА амбасада је упозорила Американце на потенцијалне „нападе“ у Москви и Санкт Петербургу, саветујући им да се припреме за одлазак.

Америчка дипломатска мисија у Русији упозорила је у недељу на потенцијалне „нападе“ на хотеле, станице метроа и друга места у већим градовима Русије, преноси РТ.

САД су ове тврдње приписале неодређеним „медијским изворима“ и упозориле америчке грађане да припреме „планове за евакуацију“, али је руско министарство спољних послова довело у питање узбуну Вашингтона.

– Према медијским изворима, постоје претње нападима на тржне центре, железничке и метро станице и друга јавна места у главним урбаним областима, укључујући Москву и Санкт Петербург – наводи се у поруци америчке мисије у Русији. Поред наводних претњи, Американци су упозорени на „појачане тензије дуж руске границе са Украјином“.

САД више од недељу дана саветују Американце да не путују у Русију, а ако су у невољи, да затраже помоћ америчке амбасаде или конзулата.

Природа наводне претње је нејасна и није јасно на које „медијске изворе“ се упозорење односи. У посту на Телеграму, портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова питала је да ли је амбасада обавестила руске власти о овој наводној претњи, а ако није, „како ово треба разумети?“

Оставите Коментар