Једно од највећих српских стратишта, где је од комунистичког терора страдало преко десет хиљада Срба у Лисичијем Потоку коначно ће добити споменик и то на иницијативу бившег градоначелника Београда а садашњег министра саобраћаја и грађевине Горана Весића.

Наиме, како је навео на свом Твитер налогу, он је изградњу спомен обележја најавио пре две године и коначно је дошло до њене реализације.

Међутим након објаве Горана Весића да ће обећање дато пре две године испунити, односно да ће се дићи споменик невино страдалим Србима, од којих су већина били српска интелектуална елита чија је кривица била само у политичкој неподобности, читава друга Србија је кренула у твитер рат против бившег градоначелника.

Они су оптужили Весића да диже споменик сарадницима немачких нациста и води Србију у политички револуционизам подсећајући да је за време његовог мандата и на његову иницијативу у Београду подигнут споменик Цару Николају Романову и додељена улица Благоје Јововићу.

Подсећамо да је комунистичка полиција, ОЗНА, према историјским подацима у Лисичијем Потоку без икаквих доказа и суђења, селективно побила преко 10 хиљада Београђана. Никоме од њих није доказана никаква кривица сарадње са нацистима, сви су хапшени по политичкој основи неслагања са комунистичким режимом.

Оставите Коментар