БЕОГРАД – 21. децембра 2016. године у 18 часова у препуној сали „Балканска“ хотела „Москва“  одржана је промоција књиге – збирке радова српских, руских и белоруских аналитичара „Србија и Евроазијски савез“.

О овој теми и о књизи су говорили Председник Међународне словенске академије, потпредседник Државне Думе Русије II и IV сазива Сергеј Бабурин, Заменик Амбасадора Русије у Србији Денис Кузнедељев, Амбасадор СРЈ, Председник српског одељења Међународне словенске академије Владимир Кршљанин, као и приређивач збирке радова академик МСА Зоран Милошевић.

 

Сергеј Бабурин је подсетио на чињеницу да је идеја о стварању Евроазијског савеза потекла још 1994. године, али да тада није наишла на одјек тадашње администрације, да би коначно заживела тек пре две године.

Суштина функционисања Евроазијског савеза је слобода кретања робе, услуга, радне снаге и капитала.

Подсетимо да су Евроазијски савез формирале Русија, Белорусија, и Казахстан, а накнадно је проширен Јерменијом и Киргизијом. Такође треба напоменути да велики број заинтересованих земаља чека на чланство у њему.

Наша земља се налази у процедури за потписивање Споразума о слободној трговини са Евроазијским савезом, какав већ има са Русијом.

 

Прочитајте још:
ШАРОВИЋ РАЗБИЈА ЦЕНЗУРУ: “РТС и РТВ су Независни од здравог разума и грађана чија средства троше! “ (ВИДЕО)

Извор: ПЗС

 

Advertisements