Након 13 година од изласка последњег албума, најпознатији српски хип-хоп бенд Београдски синдикат избацио је недавно свој четврти студијски албум под називом „Синдикално пролеће“, који је доступан на YоуТубе каналу Београдског синдиката, као и на свим дигиталним платформама.

Прије неколико дана објављен је и спот за пјесму „Теци реко“ који изводе заједно са Павлином Радовановић.

„Текст песме бави се о једној од најважнијих тема српског народа, односно геноцидом над Србима у Независној Држави Хрватској (НДХ) и посебно Јасеновцем“, каже за Спутњик Феђа Димовић из Београдског синдиката.

Спот за песму режирао је Хаџи Александар Ђуровић, познат по филму „Света Петка – Kрст у пустињи“, музику је урадио Небојша Обрадовић, а текст су написали Бошко, Блажа и Феђа.

Снимање спота помогли су организација „Јадовно“ која је обезбиједила средства за високобуџетни спот који је снимљен као кратки филм, и фирма „Емоут“ која је бесплатно уступила опрему.

На албуму „Синдикално пролеће“ се налазе 23 нове пјесме са оригиналним печатом Боградског синдиката, а који су додатно увеличали и гости – Никола Роквић, Александра Гонцић, Владимир Нишевић и Грамопхонедзие.

За продукцију албума су били задужени Небојша Обрадовић – Ђ Силент и Вук Алексић.

Оставите Коментар